Hoş Geldiniz.

CO2 Lazer İle Ben Alma

Lazerle Ben Aldırma

Benler tıptaki adıyla nevüsler pek çok insanda bulunur. Bazen kişiler estetik nedenlerle benlerini aldırmak isterler. Ben aldırmada en önemli konu önce iyi huylu olup olmadıklarına dermatoloji uzmanı tarafından karar verilmesidir. Kötü huylu olma ihtimali olan benler kesinlikle lazerle tedavi edilmez. Cerrahi olarak çıkartılıp patolojiye gönderilmeleri gerekmektedir.

Hangi Benler Tehlikelidir?

Bir benin tehlikeli olup olmadığına dermatolog doktor karar verir. Ama siz hangi durumlarda doktora başvurmanız gerektiğini bilmelisiniz. Hangi benlerde doktora başvurmanız gerektiğini anlamak için ABCD kuralını uygulamanız gerekmektedir.

ABCD Kuralı Nasıl Uygulanır?

AAsimetridir. Benin kendi içerisinde düzgün olmayan renk ve şekil değişiklikleri var ise yani asimetri varsa önemlidir.

BBorder, sınır demektir. Benin sınırlarında girintilerin ve yamuklukların olması durumudur.

CColor renk demektir. Benin renklerinin farklı olması yani tamamının tek renk olması yerine  (siyah, kahverengi, koyu kahverengi, kırmızı)değişik  renklerde olmasıdır.

D: Diameter çapıdır. Benin çapının 60 mm den büyük olması önemlidir.

ABCD kuralında yer alan 4 kriter den 2 veya daha fazlasını içeren benleriniz mevcut ise panik yapmadan en kısa zamanda bir dermatoloğa görünmeniz gerekmektedir.

Hangi benler lazerle alınır?

Dermatolog doktor tarafından görülüp iyi huylu olduğuna karar verilen tüm benler lazerle alınabilir.

Lazerle ben alma işlemi zor mudur?

Lazerle ben almak kesinlikle zor değildir. Öncesinde uyuşturulduğu için çok ağrı hissetmezsiniz. İşlem tek ben için bir kaç dakika sürer.

Ben alımında hangi lazer kullanılır?

Lazerle ben alımında Fraksiyonel CO2 Lazer ve Q Switch Nd -Yag Lazer kullanılır.

Lazerle ben aldırmak iz bırakır mı?

Lazerle ben alınırken, ben küçük ve yüzeysel ise iz kalmaz. Büyük ve derinse benden daha küçük, hafif çukur, cilt renginde bir iz kalabilir.

Benleri olan kişiler nelere dikkat etmeliler?

Güneşten korunmak çok önemlidir. Güneşe ani, yoğun ve direkt maruz kalmayınız. Özellikle saat 11:00 ve 15:00 arası güneş ışınına maruz kalmaktan kaçınınız.

Güneş kremi yüksek koruma faktörlü olmalı, yetişkinler için en az 15, çocuklar için 30 ve üzeri (ideali spf 50 olmalıdır), UVA ile UVB ışınlarından eşit derecede koruma sağlıyor olmalıdır. Güneş kremi güneşe çıkmadan yarım saat önce kullanılmalı ve her iki ya da üç saatte bir tekrarlanmalıdır. Deniz kıyısı gibi açık çevrelerde şemsiye altında oturmak yeterli değildir ve ilave güneş koruma yöntemleri uygulanmadıkça, yansıyan UV ışınlarından dolayı güneş yanığı oluşacaktır. Aynı şekilde, bulutlu, bahar ya da yaz günlerinde, önemli miktarda güneş ışınının bulutların arasından geçip ciddi güneş yanıklarına sebebiyet vereceğini de bilmeliyiz. Giyinme, yoğun güneş ışınından korunmanın en iyi yoludur. Kısa kollu giysiler, kolsuz olanlardan daha iyidir ve tercihen sıkı dokunmuş  giysiler olmalıdır. Geniş kenarlı şapka ve polaroid gözlükler (UV gözlere de zararlı olduğundan) kullanılmalıdır. Artık mayolar da dahil olmak üzere çocuklar için 50 faktöre kadar korumalı giysiler piyasada mevcuttur.

İlgili Makaleler

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Saç PRP ve Mezoterapi

İnsanlarda günlük 80-100 tel saç dökülmesi normal olarak kabul edilmektedir. Yaşın ilerlemesi ile bi..

Devamını Oku

Q Switched Lazer İle Dövme Silme

Dört farklı dalga boyuna sahip Nd: Yag Q- switched lazerler dövmelerin çıkarılmasında, her tür pigme..

Devamını Oku

Botoks

Besin zehirlenmesine yol açan Clostridium Botilinium adlı bakterinin felç etkisi oluşturan zehirinin..

Devamını Oku