Hoş Geldiniz.

Meme Küçültme

Ülkemizde en sık yapılan estetik operasyondur fakat estetik kategorisinde kabul edilmesine rağmen, gerçek bir sağlık problemi olup dayanılmaz boyun, sırt ve bel ağrıları ile omuzda çökmeye varan rahatsızlıklara yol açabilmektedir.

Meme küçültme işlemi sonrasındaki en büyük problemler süt verebilme kabiliyetinin kaybı ve meme ucu hissizliğidir.

Son yapılan çalışmalarda meme küçültme işlemi yapılan ve yapılmayan aynı tip vücüt yapısına sahip kişilerde (vücut kitle indeksleri yakın kişiler) süt verme oranı neredeyse aynı, yani yaklaşık % 60 olarak belirlenmiştir.

Uygun yapılan bir meme küçültme işlemi sonrasında meme ucu hissizliği gelip geçici bir durum olarak karşımıza çıkar.

Operasyon tekniği ve kalacak iz, hastanın meme büyüklüğüne bağlıdır. Fazla büyük olmayan ve aşırı sarkmamış memelerde düz bir çizgi şeklinde iz kalabilecek bir teknik uygulanabilirken, daha büyük veya sarkma oranı yüksek ise ters T şeklinde iz oluşturan teknikler kullanılır.

Ameliyatın şekli ve küçülmenin ne oranda olacağına hasta ve doktor konuşarak karar vermelidirler. Meme küçültme sırasında genelde meme kuyruğu bölgesinde kalan fazlalıklara liposuction uygulanabilir.

Lipoliz gibi tekniklerin meme küçültmede yeri yoktur.

Operasyon ameliyathane şartlarında yapılmak zorundadır. Operasyon süresi ortalama 3 saat olup, iyileşme süreci 15 gündür.

Ameliyatta yerleştirilen ve sızan kanı dışarı almaya yarayan dren denilen ince borular, ameliyattan sonraki gün alınır.

Üçüncü aya kadar bazı hareketlere kısıtlama getirilir(Kolları fazla yukarı kaldırma ve ağır yük taşıma vb.). Ameliyattan sonraki 1. veya 2. gün taburcu olunabilir.

Genellikle emilebilir dikişler kullanıldığından, dikiş almaya gerek yoktur. Operasyon sonrası 5 gün kadar koruyucu antibiyotik ve ağrı kesici tedavisi verilir.

İlgili Makaleler

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Saç Ekimi

Erkek tipi saç dökülmesinin en büyük sorumlusu genetik olarak duyarlı olan kafa ön ve orta bölümünde..

Devamını Oku

El Cerrahisi

El, belki de sahip olduğumuz en önemli organlardandır. Çoklu hareket kabiliyeti günümüz teknolojisiy..

Devamını Oku